Boon Appetit

Boon Appetit

Louis Paul Boon zou op 15 maart 2012 zijn honderdste verjaardag kunnen gevierd hebben. Of hij dat zelf in deze neo-liberale wereld wel zou gewild hebben, zullen we nooit weten.
Met de voorstelling Boon Appetit willen we dit zeker wel, Boontje levend houden, van Boontje laten proeven zodat het smaakt naar meer.
We mogen Louis Paul Boon niet laten wegzinken tussen de korrels van het losse zand waarop onze sociale maatschappij zich tracht recht te houden. 
Nog steeds kan het scherpe oog en de scherpe pen van Louis Paul Boon de aandacht vestigen op de manke manieren van onze leiders en op de (z)wakke plekken van het verblinde proletariaat. 
Maar Boon was meer dan een zoutstrooier in de wonden van recht en onrecht, hij was ook een vernieuwer en een durver die in zijn eigen woordenstroom van de krantencolumn naar de roman peddelde alsof het allemaal in hetzelfde verhaal paste, als een pendelaar van dagblad Vooruit naar de Kapellekensbaan.
In de boekenkast schreef hij zich een plek in de buurt van wereldtoppers als Dostojewski en Céline, om maar twee van zijn eigen favorieten te noemen.

Op vraag van 't Uilekot Herzele, in het kader van Lezen in de Lente, zetten Derek (zanger-gitarist), Guido Schiffer (violist) en Ben Brunin (contrabassist) enkele scherpe pamflettaire teksten van  Boontje op muziek. Ook zijn humor, zijn poëtische en erotische kantjes, zijn donkere randjes worden niet geschuwd. 
Dichter-performer Didi de Paris brengt tussendoor eigen teksten en gedichten alsof die van tussen de hedendaagse bladzijden van Boontje komen gedwarreld  …enzovoort enzovoort, enzovoort…Boon Appetit.

Try out 23 maart in De Ontginning, Kerkstraat, Zaffelare
Première 7 april 2012 in 't Uilekot, Groenlaan, Herzele
Matineevoorstelling 3 juni 2012 om 15u in Concertcafé Trefpunt, Gent
Avondconcert 29 juni 2012 De Groene Waterman, Wolstraat 7 Antwerpen om 20u
Zaterdag 22 september 2012 om 14u festival Manifiesta, Staf Versluyscentrum, Bredene
Zaterdag 29 september 2012 om 14u!! CC Blikveld Rijmenam
Vrijdag 21 december 2012 om 20.30u Bij De Vieze Gasten, Haspelstraat, Gent


http://www.folkroddels.be/artikels/49004.html

Hieronder hoort u twee fragmenten...

 Dood van de socialen Jeanneke